Rickard Javanainen 2009
Startsida   JTCC kalendern 2010    Race rapporter 2010    Länkar   Kontakta oss  
      

Rickard Javanainen
Presentation av förare.
Jag är 19 år och satsar på att bli racing förare.
Jag är född och uppvuxen i Gustafs som ligger i Dalarna. Idag bor jag i Mjölby, där har avslutat riksidrottsgymnasiet, specialidrott bilsport/racing.
Jag började min tävlingskarriär som 10 åring med att......Läs mer härKnutstorp
Helgen började bra, fick till nytt banrekord i Jtcc klassen på testen. Med 0,6 sekunder från förra årets banrekord som var 1,11, 4, jag lyckades få till tiden 1,10,85 och blev förbryllad över den snabba bil som jag hade.
Till kvalet kändes det bra men jag lyckades ej få till det som på testen,......Läs mer härKnutstorp
Helgen började bra, fick till nytt banrekord i Jtcc klassen på testen. Med 0,6 sekunder från förra årets banrekord som var 1,11, 4, jag lyckades få till tiden 1,10,85 och blev förbryllad över den snabba bil som jag hade.
Till kvalet kändes det bra men jag lyckades ej få till det som på testen,......Läs mer härPRESSRELEASE
DANIELSSON MOTORSPORT
STOCKHOLM, 2009-09-28
Sista racehelgen för 2009 års säsong gick i helgen av stapeln på 40-årsjubilaren Mantorp Park utanför Linköping. Carrera Cup-debutanten Alexander Graff gjorde bättre ifrån sig med DMS Porsche än någon kunde hoppats och farten fanns på plats direkt.De två......Läs mer här 
 
       Du är här:  / Press 2010 Sundayen Sunday, December 05, 2021       
Meny
  2010
  Ginetta
  Nyheter 2010
  Press 2010
  Rickard Javanainen
  Sponsorer
  Vädret
 
Sponsorer 2009
 
Bilder
  2011 Foton Ginetta
  2010 Foton
  2009 Foton
  2008 års foton
  2007 års foton och äldre
 
Skriv ut   

LIE Media
Engmans seger gör att hoppet lever
2010-09-19 06:52

Kevin Engman gjorde vad han skulle. Han ledde lördagens JTCC-lopp från start till mål. Han ligger nu 14 poäng efter ledande Joakim Forsell inför finalen.
- Inte omöjligt att ta in, var hans kommentar.


Kevin Engman följde upp fredagens andraplats med seger i lördagstävlingen. Han förvaltade sin pole position och ledde varje meter av racet i sin Audi A3.
- Nu har vi fått till bilen bra , det har tagit tid men allting har ju varit nytt för oss, sade han.
Lördagstävlingen visade vad bra teamarbete kan betyda. Rickard Javanainen gjorde en kanonstart och körde upp sig till andra plats. Men starten visade sig vara för bra och han dömdes till en drive through för tjuvstart. Javanainen hjälpte då sin kompis Engman i Mattias Ekström Junior Team och låg ute de varv han hade på sig innan han var tvungen att ta straffet och gav Engman på så sätt en bra lucka.
- Bra gjort av Rickard, berömde teamchefen Tobias Johansson och han fortsatte:
- Kevin har 14 poäng upp till ledningen, vi har definitivt chansen till finalen.
Gustav Rickhamre gjorde sin resultatmässigt bästa helg i JTCC. Han följde upp fredagens tredjeplats med en femteplats.
- Mitt mål är att vara topp fem och jag är supernöjd med helgen.
Rickard Javanainens dag förstördes genom tjuvstarten. Men han var inte allt för nedslagen, han var tvärtom nöjd med att överhuvudtaget komma till start efter kraschen för två veckor sedan. Teamet har haft ett par tuffa veckor med att reparera hans kraschade Volkswagen.
- Grabbarna har gjort ett bra jobb som fick ihop bilen, sade han.Resultat: 1) Kevin Engman, 2) Johan Eriksson, +4,336, 3) Joakim Forsell, +6,386... 5) Gustav Rickhamre, +11,870, 10) Rickard Javanainen, +33,817.
Tabellen efter 12 av 14 deltävlingar: 1) Forsell, 199 poäng, 2) Engman, 185, 3) Rasmus Mårthen, 160... 5) Rickhamre, 90, 8) Javanainen, 65.


Karlskoga 2010 13-14 augusti
Rickard Javanainen blev glad trea i JTCC

JTCC har blivit en klass med mycket dramatik
Rickard Javanainen tog sin första pallplats på ett år med sin tredjeplats i fredagsracet i Karlskoga. Nu ska det inte dröja ett år till nästa pallplats, den ska jag ta i morgon, sade han. Javanainen var bäst av de tre förarna i Mattias Ekström Junior Team.
Men dagen började tungt för alla tre. Teamet hittade ingen riktigt bra kvalsetup.
Ingen av bilarna hade bra balans men till racet fick vi till det bättre, konstaterade Team chefen Tobias Johansson. Alla tre bilarna hade bra fart i racet men resultaten blev lite blandade. Rickard Javanainen var den som krigade i toppen. Han hamnade i ett ingenmansland på fjärde plats när racet "satt" sig, men på slutet tog han in mycket på tvåan Patrik Eriksson. Och när ledaren Johan Eriksson fick problem med sin bil var Javanainen på pallen
Jag visste inte att jag var snabbare än Patrik, jag sparade på däcken och kanske hade jag blivit tvåa om det varit något varv till, sade han utan att vara ett dugg besviken. Tabelltvåan Kevin Engman gjorde ett vasst lopp. Han jobbade sig upp genom fältet men fastnade bakom några långsammare bilar. Med resultat att han tvingades bryta.

När man ligger bakom långsammare bilar under fyra varv och inte kommer om blir man frustrerad. Jag försökte ta mig förbi och hamnade med ett hjulpar på gräset. Då fick jag en smäll och for av banan. Engman åkte in i depån och bröt.
Men jag hade fjärde snabbaste varvtid och startar fyra i morgon. Då ska jag köra hårt, sade mästerskaps tvåan.
Gustav Rickhamre körde upp sig till sjätte plats från startruta tio.
- Jag bevakade min position. Racet var stökigt och jag tog tre placeringar när tre andra bilar vände bort varandra, sade han.
Med tanke på startpositionen var han nöjd med resultatet.
- Kändes skönt att vara tillbaka i bilen, samtidigt var det lite bittert att starta tia. Men i morgon står jag längre fram och då är pallen inom räckhåll, sade han.

Resultat: 1) Joakim Forsell, 2) Patrik Eriksson, +5,533, 3) Rickard Javanainen, +5,729... 6) Gustav Rickhamre, 15,233:
Tabellen efter sju av tolv deltävlingar: 1) Forsell, 122 poäng, 2) Engman, 88, 3) Rasmus Mårthen, 86... 6) Javanainen, 49, 7) Rickhamre, 48.

13 August 2010 19:21
Forsell tog fjärde segern – bittert för Johan Eriksson
Johan Eriksson förvaltade sin pole position på bästa sätt och tog kommandot i fredagens JTCC-race. Bakom honom jagade Joakim Forsell förgäves – tills tekniska problem ställde till det för Eriksson med bara några varv kvar att köra.

Forsell tog sig förbi och i den allra sista kurvan före målgång trängde sig Patrik Eriksson och Rickard Javanainen förbi. Ett grymt öde för den gode Eriksson att inte bara förlora sin första JTCC-seger någonsin utan även den sista pallplatsen på upploppet.
– Eriksson var grymt snabb idag, sade Forsell efteråt. Jag började komma ifatt honom en aning redan innan han fick problem. Kanske körde han för hårt med däcken…

Forsell hade inga problem att ta sig om Eriksson och sedan var det en lugn resa in i mål till säsongens fjärde seger.

– Skitskönt, sade Forsell om det faktum att värsta konkurrenten i mästerskapet, Kevin Engman hamnade långt bak efter att ha varit i delo med en konkurrent.

Bakom Forsell var det stenhårt, Patrik Eriksson gick i mål som tvåa, bara hundradelar före Rickard Javanainen.

– Jag fick en superstart, sade Patrik Eriksson som startade som åttonde man.

Pallplatsen var Patriks första under debutåret i JTCC. Rickard Javanainen var enormt glad för sin tredjeplats. Javanainen har kämpat hårt för att få det att lossna och nu kom framgången. Jag försökte jaga ikapp Patrik och jag tog in på slutet när Johan fick problem.06 August 2010 13:10

Rickard Javanainen ger inte upp

Rickard Javanainen är inne på sin tredje JTCC-säsong. I år var det tänkt att resultaten skulle komma på allvar men Rickard har haft en motig säsong.
En åttondeplats, 63 poäng bakom ledande Joakim Forsell, var inte det resultat Rickard hade hoppats på.
– Det har gått lite tungt, säger han. Vi har hittat bra inställningar på bilen men sedan har det hänt saker ute på banan och jag har råkat vara mitt i när det har smällt.
Som i Falkenberg. Rickard låg trea inför sista varvet när det smällde och han linkade sig i mål som sjua. Men Rickard har inte gett upp tanken på att utmana om mästerskapet.
– Målet är att jag ska ta mig upp i topp tre, säger Rickard. Nu ska jag samla pallplatser och det är inte kört än. Det går, om det inte blir mer strul.
Tredje säsongen, och tredje bilen. Första året körde Rickard en Peugeot 205, förra året körde han en släkting till den Volkswagen Golf han kör idag, en Seat. Golfen har inte riktigt samma fart, men den har större potential, menar Rickard.
– De är väldigt lika i chassit men när vi fick till Golfen kändes den bättre, säger han. Det vi jobbar med nu är motorn. Får vi till den så är Golfen är bättre bil.
Tidigare har Rickard en andra- och en tredjeplats som bäst i JTCC. Nu hoppas han på ett snäpp bättre på Gelleråsen.
– Det är dags att stå högst upp, säger han. Banan passar mig, den är teknisk och det är många kurvor och det gynnar min körstil.
Det återstår att se om Rickard Javanainen kan utmana Joakim Forsell och de andra i toppen. Potentialen finns där, det gäller bara att turen vänder.Javanainen bästa mas i JTCC
Resultat
JTCC: 1) Joakim Forsell, KAK, MG, 2) Johan Eriksson, Karlskoga, Renault, +1.337, 3) Kevin Engman, Söderhamn, Audi,+2.217... 5) Rickard Javanainen, Hedemora, Volksvagen, +9.334, 10) Patrik Eriksson, Mora, Volkswagen, +28.715.
Totalt efter en tävlingshelg: 1) Forsell, 50 poäng, 2) Johan Eriksson, 36, 3) Gustav Rickhamre, KAK, Volkswagen, 24, 4) Mårthen, 17... 8) Javanainen, 10, 12) Patrik Eriksson, 3.

2010-05-10 08:30
Rickard Javanainen blev bästa dalaförare i JTCC på lördagen. Han körde in på femte plats.
- Jag plockade poäng och det är jag nöjd med, sade han.

Mora-föraren Rasmus Mårthen gjorde en kanonstart i andra racet och flög till ledningen. Men starten var för bra, visade det sig.
Tävlingsledningen ansåg att han tjuvstartat och han bestraffades med en drive through. Han var inte inte nöjd med det beslutet.

- Jag tycker inte att jag tjuvstartade, jag åkte när lamporna slocknade, sade han bistert.
När Mårthen försvann från toppen var det istället Javanainen som försvarade dalafärgerna. Han hade en tung fredag och tvingades då bryta med motorproblem.
På lördagen blev det i alla fall en liten revansch med femteplatsen.
- Jag fick till en riktigt bra start och jag hade bra däck hela racet, sade han.
Debutanten Patrik Eriksson från Dala-Järna körde in på tionde plats.

LARS INGVAR ERIKSSON


Nöjd Ekström på Sverige-besök
2010-05-10 08:30
Mattias Ekström var med på Knutstorp och styrde över sitt fem bil starka team.
Och han var nöjd med resultatet.
- Alla i teamet har gjort ett perfekt jobb, sade han.

Helgen började dock småtungt. Två av teamets tre JTCC-bilar bröt första loppet med mekaniska bekymmer.
I andra loppet kom dock alla tre i mål på platserna tre (Kevin Engman), fyra (Gustav Rickhamre) och fem (Rickard Javananinen).
- Alla tre bland de fem bästa i andra racet och inte en skråma på någon av bilarna, imponerande, sade Ekström.
Om STCC-insatsen sade han så här:
- Vi visade att det finns potential i teamet men samtidigt ska man veta att det är tufft i STCC. De bästa förarna i STCC är lika bra som toppen i DTM. Det är hårt att gå ut och tävla med de stora hungriga STCC-hundarna, sade han.

LARS INGVAR ERIKSSON 
   Besökare just nu: 3st ©2021 Rickard Javanainen - JTCC | Producerad av Noxit AB  
eXTReMe Tracker