Rickard Javanainen 2009
Startsida   JTCC kalendern 2010    Race rapporter 2010    Länkar   Kontakta oss  
      

Rickard Javanainen
Presentation av förare.
Jag är 19 år och satsar på att bli racing förare.
Jag är född och uppvuxen i Gustafs som ligger i Dalarna. Idag bor jag i Mjölby, där har avslutat riksidrottsgymnasiet, specialidrott bilsport/racing.
Jag började min tävlingskarriär som 10 åring med att......Läs mer härKnutstorp
Helgen började bra, fick till nytt banrekord i Jtcc klassen på testen. Med 0,6 sekunder från förra årets banrekord som var 1,11, 4, jag lyckades få till tiden 1,10,85 och blev förbryllad över den snabba bil som jag hade.
Till kvalet kändes det bra men jag lyckades ej få till det som på testen,......Läs mer härKnutstorp
Helgen började bra, fick till nytt banrekord i Jtcc klassen på testen. Med 0,6 sekunder från förra årets banrekord som var 1,11, 4, jag lyckades få till tiden 1,10,85 och blev förbryllad över den snabba bil som jag hade.
Till kvalet kändes det bra men jag lyckades ej få till det som på testen,......Läs mer härPRESSRELEASE
DANIELSSON MOTORSPORT
STOCKHOLM, 2009-09-28
Sista racehelgen för 2009 års säsong gick i helgen av stapeln på 40-årsjubilaren Mantorp Park utanför Linköping. Carrera Cup-debutanten Alexander Graff gjorde bättre ifrån sig med DMS Porsche än någon kunde hoppats och farten fanns på plats direkt.De två......Läs mer här 
 
       Du är här:  / Blandade rapporter Mondayen Monday, September 20, 2021       
Meny
  Blandade rapporter
  Gamla Pressmedelanden
  Äldre Blandade rapporter
  Äldre Race rapporter
 
Sponsorer 2009
 
Bilder
  2011 Foton Ginetta
  2010 Foton
  2009 Foton
  2008 års foton
  2007 års foton och äldre
 
Skriv ut   
Blandade rapporter

08-03-24
Test Sturup
Vi körde ner till Sturup på söndag ju längre söderut vi kom så blev det mer vinterväder När vi kom till Helsingborg så snöade det kändes inte lovande inför måndagens test. Snön upphörde innan vi var framme vid värdshuset vi skulle bo. Uppstigning 06.00 man tittar ut och ser att det ej snöade så det kändes bra. Vi åker ut till banan et var kallt -2 och blåsigt. Det var 20 bilar på plats Superkartar - Ginetta - Camaro - Audi RS4 , vi körde mot Ginetta bilarna samt 1 Camaro. Första passet körde jag ca 5 varv banan var mycket speciell, mer likt en gocartbana, det var väldigt halt, jag fick några rejäla släpp bak för övrigt kändes bilen bra. Jag körde in i depå och kollade upp olja, mm och allt såg bra ut så nu var det dags att åka ut och börja gasa, jag började trivas på banan, tidsmässigt såg jag att det gick väldigt bra, på andra passet fick jag köra in efter 5 varv då bilen betedde sig stötig, det visade sig att höger framdäck var slut. Vi hade bara 8 begagnade fjolårsdäck så det var att leta efter et minst dåliga att sätta dit. Vi körde totalt 7 pass tiderna var väldigt jämna och konkurrens kraftiga när jag jämför mot vad dom körde på 2007. Jag är nöjd med helgen och som det känns nu så skall jag vara med och slåss om tätplaceringar denna säsong. (Vi hade även med oss vår mekaniker för första gången och vi är mycket nöjda med hans arbete så det här blir nog en bra säsong.)

Hälsningar
Från RJR Motorsport
Rickard - Simon - Harry

08-03-24
Lite info om JTCC i TV
JTCC har fått tillstånd ett bra TV-avtal med SVT. Efter varje helg sänds ett inslag i SVT 24 (direkt efter Sporten på SVT 1). Inslaget är garanterat 30 sekunder men kan bli upp till 1,5 minut. Inslaget ingår i Race med Johan Torén.
Därutöver kommer vi att ingå i direktsändningen från ett race (troligen Knutstorp 2). Vårt race bandas och sänds som ett av huvudracen i direktsändningen. Vi i teamföreningens styrelse ser detta som ett lyft, då SVT 24 kan ses av alla i hela landet och är en kanal som vilken av SVT:s som helst.

08-03-24
Test
Då är det dags att åka till Sturup!
Vi testar på Måndag återkommer med rapport.
Rickard & Simon & Harry

08-02-29
Test
Vi åker till Karlskoga för att jag skall prova bilen, det var stor skillnad mot Renault Clion.
Vi körde enbart för att jag skulle känna på bilen och lära mig hur den fungerade. Vi är mycket positiva efter 1,5 timmars körning. Så jag ser verkligen fram mot säsongen 2008 i JTCC. Jag ångrar verkligen inte valet av Bil.

08-01-09
STCC och JTCC 2008 -kalendern 2008 är nu fastställd
Premiär 20 april och avgörandet 28 september.

Däremellan ett unikt stadsrace i Göteborg.

Det mest prestigefyllda racingmästerskapet i skandinavien, STCC går i år in på sin 13:e säsong 2008. Elva deltävlingar är planerade på totalt sju olika banor i Sverige och Norge. Däribland för första gången ett stadsrace i en av Sveriges största städer, Göteborg.
- Vi har den mest spännande kalendern i STCC någonsin, det är en lång och tuff säsong med banor som många förare och team redan känner till. Nu kan vi också spetsa den med en joker, ett stadsrace som kommer att bli något utöver det vanliga, säger Bob Huzell på STCC AB.

När det gäller stadsracet i Göteborg återkommer STCC AB och Göteborg Stad med närmare information i slutet på januari.

08-01-01
JTCC 2008
Nu har vi fattat beslut om vilken bil vi skall köpa för JTCC säsongen 2008 vi har tittat på bilen och är överens om köpet.
Vi återkommer med bilder mm inom kort.

07-12-28
Ny bil?
Då är det dags att åka och titta på eventuell JTCC bil för 2008
Daniel & Rickard & Harry

 
   Besökare just nu: 4st ©2021 Rickard Javanainen - JTCC | Producerad av Noxit AB  
eXTReMe Tracker