Rickard Javanainen 2009
Startsida   JTCC kalendern 2010    Race rapporter 2010    Länkar   Kontakta oss  
      

Rickard Javanainen
Presentation av förare.
Jag är 19 år och satsar på att bli racing förare.
Jag är född och uppvuxen i Gustafs som ligger i Dalarna. Idag bor jag i Mjölby, där har avslutat riksidrottsgymnasiet, specialidrott bilsport/racing.
Jag började min tävlingskarriär som 10 åring med att......Läs mer härKnutstorp
Helgen började bra, fick till nytt banrekord i Jtcc klassen på testen. Med 0,6 sekunder från förra årets banrekord som var 1,11, 4, jag lyckades få till tiden 1,10,85 och blev förbryllad över den snabba bil som jag hade.
Till kvalet kändes det bra men jag lyckades ej få till det som på testen,......Läs mer härKnutstorp
Helgen började bra, fick till nytt banrekord i Jtcc klassen på testen. Med 0,6 sekunder från förra årets banrekord som var 1,11, 4, jag lyckades få till tiden 1,10,85 och blev förbryllad över den snabba bil som jag hade.
Till kvalet kändes det bra men jag lyckades ej få till det som på testen,......Läs mer härPRESSRELEASE
DANIELSSON MOTORSPORT
STOCKHOLM, 2009-09-28
Sista racehelgen för 2009 års säsong gick i helgen av stapeln på 40-årsjubilaren Mantorp Park utanför Linköping. Carrera Cup-debutanten Alexander Graff gjorde bättre ifrån sig med DMS Porsche än någon kunde hoppats och farten fanns på plats direkt.De två......Läs mer här 
 
       Du är här:  / Äldre Blandade rapporter Mondayen Monday, October 18, 2021       
Meny
  Blandade rapporter
  Gamla Pressmedelanden
  Äldre Blandade rapporter
  Äldre Race rapporter
 
Sponsorer 2009
 
Bilder
  2011 Foton Ginetta
  2010 Foton
  2009 Foton
  2008 års foton
  2007 års foton och äldre
 
Skriv ut   
Äldre Blandade rapporter

07-12-21
Skolan
Idag har jag fått glädjande besked från SBF att jag är antagen till skolan i Mjölby så det var en bra julklapp.

07-12-08/09
Bosön
Vad som händer nu i vintermörkret.
Jag har varit på Bosön under en mycket intressant helg, med ett mycket bra program från SBF, jag är jättenöjd. Jag har sökt till riksidrottsgymnasiet i Mjölby Gymnasieskolan med Racing på skolschemat. Vi var sex st som var uttagna till denna helg, vi fick information om skolan och blev interjuvade. Min förhoppning är att bli antagen. Vi får besked i januari.
Racinggymnasiet - Bilsport på schemat
-Har du bilsport på skolchemat?
-Ja, vem vill inte ha det?!

Som studerande får du själv stå för egen tävlingsbil, formelbil eller täckt racingbil. Du står även för förbruknings- och reservdelskostnader för bilen samt din personliga förarutrustning. Det är bra att även ha egen släpvagn eller annan transport möjlighet till bilen.
Riksidrottsgymnasiet håller med garageplats på Mantorp Park.
Skolan och eleverna hjälps åt med sevice av bil i samband med träning. Service i samband med tävlingstår eleven själv för. Efter varje tävling ska bilen vara i körbart skick inför träningen.
Det finns fler racingklasser i Sverige där man kan tävla i, utan att ha uppnått körkortsålder. Mer information om dessa klasser finns på
För att kunna genomföra en god utbildning i Racing ska eleven delta aktivt i någon av våra racingklasser. Du slutför den tävlingsserie du deltar i under det år du påbörjar din utbildning och börjar sedan träna och tävla i vald racingklass under kommande säsong.

Krav på förare
Olika bilsportgrenar ställer olika krav. Den bilsportgren du valt, racing, kräver bland annat extrem koncentration och höga krav även när det gäller muskelstyrka och kondition. De bästa förarna har ofta testvärden som står sig bra i konkurrens med många uthållighetsidrotter.
Mer information Racinggymnasiet - Specialidrotten bilsport
I din gymnasieutbildning genomförs träning i specialidrotten bilsport/racing omfattande 500 poäng inom ramen för kurserna specialidrott A, B och C. Bilsport/racing blir därmed en del av utbildningen och bildar underlag för betyg i kurserna.
Träning
Du kommer att få träning under ledning av utbildad tränare (GIH samt RF:s Elittränarutbildning). Träningen består av såväl teori och allmän fysisk träning som träning med fordon. Dessutom ingår idrottspsykologi, kost och näringslära samt utbildning i marknadsföring, media och sponsorkontakter mm.

Träningen med fordon kommer att förläggas till Mantorp Park som är beläget cirka 1 mil från centralorten. Mantorp Park är idag en väl utvecklad anläggning för flera grenar inom motorsport. Välmeriterad STCC förare är vår instruktör på plats.

Övrig träning kommer att bedrivas i anslutning till skolan, där idrottshall, styrketräningslokal och möjligheter till terränglöpning finns. Annan träning sker i samarbete med EIC, Elitidrottscentrum samt RF:s utvecklingscenter Bosön.

Du står som studerande själv för eget fordon medan skolan svarar för att lokaler för förvaring och serviceutrymmen finns tillgängliga vid Mantorp Park. Där finns även utrymmen för övrig personlig utrustning samt omklädningsrum och teorilokal.
Skolan samordnar resor mellan skolan och Mantorp Park.

Boende
Skolan kan medverka vid anskaffning av bostad genom det kommunala bostadsbolaget. Alternativen kan vara flera, till exempel egen lägenhet i nära anslutning till övriga elever inom riksidrottsgymnasiet eller att flera elever delar lägenhet.

Ekonomi

Du får det ordinarie studiebidraget från CSN (för närvarande 1.050 kr/månad). Om du inte är bosatt i Mjölby kan du dessutom söka inackorderingstillägg hos din hemkommun.

Att ha sitt eget fordon i gott skick är naturligtvis förknippat med stora kostnader för bland annat förbrukning och reservdelar. Du måste räkna med att dessa kostnader till stor del måste bäras av deltagarna själva.
n kommer


 
   Besökare just nu: 2st ©2021 Rickard Javanainen - JTCC | Producerad av Noxit AB  
eXTReMe Tracker